torsdag, maj 18, 2006

Det ska fan vara opposition

Nu börjar vår egen budget bli klar. Det är en lång process med textbearbetning och att som textansvarig hantera många människors önskemål. Det är en intressant process som kräver ödmjukhet när andra människor inte gillar dina darlings. Jag är rätt van textbearbetare från forskartiden, så det går bra. Samtidigt bryts den flera månader långa processen av att förutsättningarna ändras. Radikalt. Då får man börja om.

Åtminstone med räknandet. Vi hade en planering på gång och helt plötsligt kom nya förutsättningar där 360 miljoner spänn försvann i pensionsutgifter. Lösningen blev ett förändrat index enligt majoritetskoalitionens förslag. Då fanns ett minimalt utrymme för reformer. Så kom majoritetens budget. En valbudget med mycket reformer. Varifrån kom pengarna? Leta leta leta. Läsa läsa läsa. Inte ett ord om den lägre utgiftsnivån. 250 miljoner på finansiella intäkter var ett glapp. Där fanns deras 240 miljoner i reformer.

Som sagt. Det ska fan vara opposition. Det har varit lite dålig nattsömn och huvudvärk på morgonen vissa dagar.

Vi går till val på att äntligen ta ett första steg mot att stoppa underbetalningen av kvinnorna i vården, men också mer pengar till främst primärvården, gratis influensavaccin, satsning på ungdomskultur med mera. Jag brinner mest för kvinnolönerna. Tråkigt för kvinnorna, lyckligt för oss i valet, har majoriteten valt att inte satsa så mycket pengar på kvinnolönerna som tjänstemännen menar behövs. Hoppas för kvinnorna att dom ändrar sig.

Det hade varit kul att vara fluga på väggen under deras möten. Vem gick sur och ledsen därifrån, vem satt och skrockade? Jag kan ha mina aningar om vilka som var ledsna för kvinnolönerna.

Nu ska jag layouta vår budget. Kommer snart på en länk här ovan.

0 Comments:

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home