måndag, april 10, 2006

Folket segrade i Frankrike

Det finns gränser för kränkande lagstiftning

Folket lyckades stoppa den förändrade lagstiftningen som skulle förenkla att säga upp ungdomar i Frankrike. Fackföreningar och ungdomsorganisationer har genomfört starka protester som till sin art och sitt bemötande faktiskt liknar de våldsfria revolutioner som skett i Östeuropa.

När regeringar helt och hållet går arbetsgivarnas intressen behövs motkrafter. I Sverige har vi starka fackföreningar, i Frankrike är de inte lika starka, men här tog ju arbetarklassen och ungdomarna till sitt gamla vapen - demonstrationen och strejken.

Demokrati underifrån gör mig lycklig, därför smajlar jag stort när nåt sånt här händer.

Jag vill inte ha en borgerlig valseger, men frågan är om det finns något annat sätt för svenska folket att reagera på ett liknande sätt. Vi skulle behöva mer av reaktioner på liknande vitala sätt mot korkade lagar som kränker centrala mänskliga rättigheter eller negativt särbehandlar vissa grupper.

Tydliga exempel: Buggning, se muslimer som terrorister, vapenexport, migrationspolitik, USA-svassande i utrikespolitiken. Sossarna gör många saker bra, men fantamej att mycket är riktigt dåligt. Här skulle borgarna få svårt att bräcka dem. För skolan, vården, välfärden, skattebasen däremot, där blir det haveri. För att inte nämna "flexiblare arbetsmarknad", begreppet för att vi inte ska få ha någon anställningstrygghet. Alls. Här mörkar moderaterna rejält.

Alla bör rösta så rött dom kan.

0 Comments:

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home