fredag, september 15, 2006

Optimism!!!

Dagens debatt var enligt mig en knapp seger för vänstern. Även analytikerna lär tycka att det var väldigt jämnt. Tyvärr blir ju kvällstidningsinfantlismen att borgarna vann för att internetröstarna sade så. Suck.

Jag såg inte TV4-debatten men har hört att den inte gick något vidare. Idag däremot var Ohly pigg i många inlägg, Peter Eriksson förvånansvärt pigg och mindre mumlig och Persson hade några starka inlägg. Överlag var Persson och Reinfeldt annars tillbakalutade, men Reinfeldt hade några starka inlägg.

Där vänstern har svårt är EU-frågan, regeringsfrågan, friskolefrågan - eftersom vi helt enkelt faktiskt har helt olika åsikter. Där vi står starka är i kritiken mot försämringar av a-kassa och sjukpensionärer. Vi vinner den debatten eftersom ingen svarat på hur det skapar jobb.

Där alliansen står starka är att dom hela tiden kan hänvisa till att 12 år och det ser ut så här. Ibland är det fult och skamligt, som de kvinnor som äntligen vågar anmäla våldtäkter. Där var retoriken billig och plump. Men den är populistiskt effektiv. Alliansen är starka på småföretagarfrågorna. Deras politik skulle säkert skapa fler jobb, men skulle skapa ett låglöneproletariat á la USA. Huvva.

Och jag säger det igen. Om det blir jämnt har kvällstidningarna hjälpt borgarna till valsegern genom de internetomröstningar som innehåller 70% borgare.

Men på de skolval jag hittills hört om är det tvärtom. YES!

0 Comments:

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home