onsdag, september 06, 2006

Oavgjort - typ

Oavgjort. En tråkig debatt som var exakt som man trodde. Helt och hållet förutsägbar in i minsta tonfall.

Men 75% av nätklickarna på Aftonbladet och Expressen röstar på Reinfeldt. Ali Esbatis skattning av att de som svarar till 75% är borgare är numer statistiskt prövad. Kan inte tidningarna sluta göra journalistik av det där infantila? Snälla.

Persson kort: Persson är inte riktigt på hugget, inte lika charmig och självsäker som han kan vara. men han blixtrar till ibland. Och han KAN verkligen inte prata om sin egen politik mer än att han säger att det skapas 550 nya jobb varje dag. Hallelluja, är det hans gudstro eller idyllen vid Båven som gör att allt är så rosenskimrande i Sverige idag. Alla elever som går ut skolan utan godkänt finns inte, inte alla arbetslösa eller sjukskrivna heller. Allt är perfekt och det kommer att bli värre med moderaterna. Bäst är han när han brinner.

Roligast: Självgodheten (troligen inte ironisk) med svaret "Kanske rentav bäst." när Rhino sagt "Du är bra på det här Göran Persson."

Reinfeldt kort: Han resonerar och låter så mjuk att man tror han ska gå sönder ibland. Han måste ju vilja höja rösten ibland. Han flyr fullständigt från frågan om hur sänkt a-kassa skapar fler jobb. Ska M fortsätta fly från den frågan hela valrörelsen? Det finns ju inget svar förutom lönesänkningar. Men hans argument om att Persson inte pratar om egen politik och inte har några egentliga recept för att skapa jobb är ju tunga. Och han gör samma fel som Persson att inte prata om sin egen politik utan att prata om att Persson Inte vill göra samma saker.

Roligast: Nej. Finns. Inget. Roligt. Med. Reinfeld.

De gamla grekerna:
Etoskampen vinns av Persson.
Logoskampen vinns av Reinfeld.
Patoskampen blir oavgjord. Lågmäldhet och lutande huvud står mot en Persson som ibland blixtrar till.

Roligast på hela dagen: Lufs pressmeddelande av två personer som rimligen visste vad som hände.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

0 Comments:

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home