tisdag, september 05, 2006

Satir i verkligheten

Vi var väl många som anade att högsta ledningen i Fp visste. Det visade sig stämma.

Resten av valrörelsen kommer det att bli roligt att höra Lars Leijonborg komma med deras beskäftiga moralism där de skuldbelägger socialdemokraterna eller medborgare för fiffel och oärlighet. Deras trovärdighet i den frågan är totalt dödad, och en liten blick från Persson kommer att trycka ner Leijonborg i skorna.

Reinfeldt och Hägglund tiger. Maud står i TV och tycker att hon hoppas att man ska sluta prata om det här i valrörelsen. Hallå, fatta att det här är en NYHET. En rejäl skandal.

Men några frågor kvarstår:

Johan Jakobssons förklaring att han uppmanade Jodenius att gå till en tidning låter för osannolikt positiv kan självklart vara sann. Men den låter för bra. Nåja, mannen som hävdar att Fp inte åkte till Danmark för att inspireras av Venstres främlingsfientlighet trots att han skrivit det i en bok innan Fp gjorde det är ju kanske inte den mest trovärdige. En representant för den amerikanska instrumentella synen på politik där det som ger max opinionssiffror försvinner ut. För nu. Tyvärr lär han återkomma, han är för duktig för att inte göra det. Fast... Just nu står han och blåljög i Aktuellt igår om att han inte visste i mars. Ironiskt.

Ironi: Fick han gröt i huvet av att vara föräldraledig?

Niki Westerberg är delgiven misstanke om brott. Jag hoppas på fällande domar för att rensa ut och höja moralen i framtida valrörelser. Om det var så att hon gick till media med inloggningen och att en journalist istället använda den, så lär det dyka upp med tiden. Tills dess ser jag det som en provisorisk sanning.

Fredrik Malm. Staben på LUF är så väldigt liten att det är h-ö-g-s-t osannolikt att han inte visste. Nåja, jag retar mig så på hans intolerans och rasism mot araber att jag verkligen hoppas att han åker.

Leijonborg. Han kan väl sitta kvar nu, men lär väl vilja lämna rätt kvickt sen. Det kan inte vara roligt det här. Han var i alla fall ärlig igår i Aktuellt när han faktiskt visste att Jakobsson visste.

Slutsats: Den amerikanska alla-medel-tillåtna-politiken har bestraffats ordentligt i Sverige för första gången. Hoppas den försvinner för alltid. Vi i Vänsterpartiet kommer inte att sakna den.

Andra bloggar om: , , , ,

1 Comments:

Blogger Mission: Iran said...

Word

10:02 fm  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home