söndag, augusti 27, 2006

Perssons trygghet - en indikation?

Persson var trygg igen. Borta var den irriterade Persson som gav sig på moderaterna istället för att prata om S valmanifest. Istället var han sitt gamla jag, trygg, kluckande och skämtsam. Inte så att han gav bra svar på allt. Utrikespolitiken är ett bottennapp, men i vissa fall var det lite strutsande. Men samtidigt så låter han trygg. Och han har haft rätt förr.

Tyvärr leder den nya ideologin kvällstidningsinfantilismen till journalistiska bottennapp. 50-60% av de som svarat på webenkäter har sågat och gett lägsta betyg. Hur många av dessa är borgerliga valarbetare? Att kvällstidningarna skriver om det är ett tecken på en pinsam intellektuell och journalistisk nivå som borde få redaktörer att skämmas. Nätenkäter är bara skaka-på-huvet-och-hoppas-flera-människor-tänker-istället. Lyckligtvis tar expertkommentarerna snart över mediaflödet. Där lär han få goda betyg.

Jag tror Persson gör som förra valet. Hans trygghet växte trots många dåliga opinionsmätningar. I själva verket visste han att S egna mätningar gav bättre siffror konsekvent. Kanske vet han det nu också?

Tyvärr var Aktuellts vinkling av utfrågningen jobbigt tendensiös. Suck.

Borgarna kommer att få torka tårar med sitt manifest. Yes!

0 Comments:

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home