onsdag, september 13, 2006

Sådan är kapitalismen, och regeringsalternativet

Utfrågningen i TV4 igår kväll var... spretig.

Ohly...
...verkade nervös och inte riktigt lika bra som i SVT-utfrågningen. Han fick färre konkreta frågor, utan gled in mer abstrakt argumentation och fick fram få skratt som kändes äkta. Tungan kom ut ibland, vilket ser ut som en nervositetsreaktion. Han resonerade väldigt snyggt om de fria rörligheternas konsekvenser och fick medhåll av Göran Rosenberg. Hans brännande och bästa svar (där alla partier borde få frågan om varför detta blir värre) var om alternativ till kapitalismen:

- Det skulle vara förfärligt om det inte fanns ett annat system än ett där
30.000 barn dör av svält varje dag.
Wetterstrand...
...fick enklare frågor och fick prata om områden som hon verkade ha valt själv.

Persson...
...fick charma med berättelsen om sin kärlek. Fast han gjorde sig inte helt klockrent i den lilla stolen helt tom. Det är svårare att hitta pondus sittande helt isolerad i en förhörsstol.

Alla tre...
...fick sitta och försvara regeringsalternativet genom att W och O satt och försvarade medan Persson såg besvärad ut, för att sedan se Persson försöka ragga mittenväljare genom att avfärda dem. Formuleringen "En traditionell utrikespolitik" kan bli en klassiker. Förut var traditionen att vi var utanför EU och kämpade för mänskliga rättigheter även när kränkningarna drabbade palestinier och andra araber. Tradition är ju något gammalt, inte nytt.

Rosenberg...
...var annorlunda, men väldigt väl påläst. När han var som bäst var han sitt resonerande jag som följde upp det sagda - inte med elaka följdfrågor - utan med ett förståelseorienterat resonemang. När han var som sämst avbröt han precis hela tiden. Stor heder åt att ta upp visionerna och utopierna.

Guillou...
...var också påläst men mer spretig än Rosenberg. Hans humor tog hem en del poänger. Undrar vad han kommer att göra med borgarna.

Som helhet...
...var det trevligt och gemytligt

Men studion...
...var kylig med en förhörsstol placerad ensam och utsatt, vilket krockade med den gemytliga stämningen.

Nätomröstningarna fortsätter. Märkligt nog ger 60% minus i betyg till alla tre. Hallå kvällspressen, vill ni avgöra valet? Som att fråga Sverigedemokrater om invandrarpolitiken. Och Janne Josefssons granskning var så trööööttt.

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

0 Comments:

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home