tisdag, september 19, 2006

Förhandlingar och allianser

Idag var det regionfullmäktige. Det var över på en timme och 30 minuter, rekord, men det var nog rekord i förtroliga samtal om förhandlingarna.

Dokusåpan "Regionen" handlar om följande.

Folkpartiet har dansat foxtrot med socialdemokraterna och centern i sex år nu. S och C dansar i takt, liksom de ledande folkpartisterna. Men några backbenchers och några HSU-ledamöter vill dansa en något friare dans. Shake kanske. Privatiseringar är självklart en av frågorna. M och KD har fört en rabiat opposition och raljerat, hånat och försökt gå hårt åt S C FP. Stämningen i botten. Sjukvårdspartiet har gjort samma sak. Mp och V har dansat lite vid sidan av, oftast tillsammans med varandra, men i lite olika takt. Mp dansar antagligen regndans, V dansar zorba, moderaterna dansar nåt slags brutal dans fast klädda i slips, Sjukvårdspartiet dansar nog slowfox.

Och nu vill stöddiga men väldigt kompromissvilliga moderater bräcka koalitionen med stöd av antingen Mp eller sjukvårdspartiet. Mp är till salu åt höger. Samtidigt vill socialdemokraterna och centern helst fortsättta regera med Fp. Socialliberalerna i Fp vill också fortsätta. Själva är vi ärligt talat panelhönor.

Fatta att alla pratade med alla idag. Kremlologi, "kom igen nu", "Hur går det". Riktigt roligt är det faktiskt. Och mitt i allting smyger en journalist omkring och småtjattar med alla. Dokusåpa var ordet.

1 Comments:

Anonymous Tony said...

Mp är inte till salu. Men om någon mer vill dansa regndans med oss, så håller vi dörren öppen :-)

3:34 em  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home